Iepurele de Angora

Iepurele de Angora, una dintre cele mai vechi rase de iepuri domestici, este originar din Ankara, Turcia si este crescut in principal pentru productia de lana sau ca animal de companie. In prezent exista multe rase de iepuri de angora, cele mai cunoscute fiind:

  • Angora englezesc – cel mai mic dintre iepurii de Angora cu o greutate de 2-3 kg. Acest iepure are o blana foarte bogata care necesita o ingrijire atenta din partea crescatorului.
  • Angora frantuzesc (vezi imaginea alaturata) – este mai mare decat iepurele de Angora englezesc, cantareste intre 3,5 si 5 kg. Este foarte activ si prietenos, ideal ca animal de casa.
  • Angora urias – cantareste in general intre 5 kg si 8 kg, sau chiar mai mult, de culoare alba.
  • Angora satinat – firul de par este mai subtire, mai stralucitor si cu o culoare mai intensa decat la ceilalti iepuri de Angora. Cantareste in general 3-5 kg.

O atentie deosebita trebuie acordata periajului iepurilor de Angora, intrucat inhalarea parului poate provoca acestora diferite probleme respiratorii sau intestimale. Daca uitati sa periati zilnic iepurele dumneavoastra acesta va fi mult mai expus aparitiei unor paraziti. Folositi o perie sau o manusa speciala procurata dintr-un magazin de specialitate.

Culoare: Alb, gri, cenusiu, negru, albastru, cafeniu si chiar si alte nuante.

Fertilitate: Medie, cu 6 – 7 pui la o gestatie.

Productie: Lana (fir lung de pana la 10 cm, uneori chiar pana la 20 cm.
Faceti click pe numele rase de iepuri dorite pentru a se afisa o scurta descriere a acesteia.