Despre iepuri

A fost lansat Forumul Iepuri.ro destinat crescatorilor si iubitorilor de iepuri si iepurasi. Aici puteti adresa intrebari legate de cresterea iepurilor sau posta anunturi privind vanzarea-cumpararea de iepuri si produse pentru cresterea iepurilor. Pentru a putea lasa un mesaj este nevoie sa va creati un cont de utilizator. Va asteptam cu drag!

Atunci cand va horarati ca doriti sa cresteti iepuri, fie ca animale de casa sau in vederea dezvoltarii unei afaceri proprii, trebuie sa constientizati caracteristicile si nevoile acestor animale.

Iepurii sunt mamifere cu o durata de viata cuprinsa in general intre 8 si 12 ani pentru iepurii care traiesc in captivitate in conditii bune de viata. Durata de viata pentru iepurii care traiesc in salbaticie este mult mai mica atat din cauza conditiilor grele de viata cat si a animalelor de prada.

Pentru cei care dorec sa creasca iepuri in vederea dezvoltarii unei afaceri un avantaj major este perioada de gestatie mica la iepuri, de numai 31 de zile.

Iepurii sunt animale sociabile, prietenoase care au nevoie de cmpania altor animale de acelasi fel. De asemenea, iepurii se impaca foarte bine cu porcusorii de Guineea, desi impartirea aceluiasi spatiu nu este recomandata intotdeauna din cauza dimensiunilor mult mai mici ale porcusorilor de Guineea fata de iepuri.
Inainte de a iti cumpara unul sau mai multi iepuri trebuie sa te asiguri in primul rand ca detii spatiu necesar pentru cresterea acestora.